powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τρόπος διεξαγωγής των αγώνων play off!


Τρόπος διεξαγωγής των αγώνων play off!

Μιας που το Πρωτάθλημα πλησιάζει προς το τέλος του, καθώς απομένουν ακόμη έξι αγωνιστικές, καλό είναι να αναφέρουμε τα σενάρια και τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων play off, για τις ομάδες που θα είναι στο τέλος του δευτέρου γύρου υποψήφιες για άνοδο στην Α' Ερασιτεχνική κατηγορία. Πόσες ομάδες θα προβιβαστούν στην Α' κατηγορία, εξαρτάται από το πόσα σωματεία της Χαλκιδικής θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στη Δ' εθνική.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Αν δεν υπάρχει εκπρόσωπος της ΕΠΣΧ στη Δ' εθνική, προβιβάζεται από τη Β' Ερασιτεχνική στην Α' ερασιτεχνική, 1 σωματείο.
  • Αν υπάρχει ένας εκπρόσωπος της ΕΠΣΧ στη Δ' εθνική, προβιβάζονται από τη Β' Ερασιτεχνική στην Α' ερασιτεχνική, 2 σωματεία.
  • Αν υπάρχουν δύο εκπρόσωποι της ΕΠΣΧ στη Δ' εθνική, προβιβάζονται από τη Β' Ερασιτεχνική στην Α' ερασιτεχνική, 3 σωματεία.
  • Αν υπάρχουν τρείς εκπρόσωποι της ΕΠΣΧ στη Δ' εθνική, προβιβάζονται από τη Β' Ερασιτεχνική στην Α' ερασιτεχνική, 4 σωματεία.
  • Αν υπάρχουν τέσσερις εκπρόσωποι της ΕΠΣΧ στη Δ' εθνική, προβιβάζονται από τη Β' Ερασιτεχνική στην Α' ερασιτεχνική, 5 σωματεία.
Να σημειωθεί οτι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τρεις εκπρόσωποι της ΕΠΣΧ στην Δ' Εθνική.

Σχετικά με τους αγώνες play off της Β' κατηγορίας, οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1, 2, 3, 4 και 5, συμμετέχουν στη διαδικασία των play off αγώνων για την ανάδειξη των ομάδων που θα προβιβασθούν. Οι αγώνες Play off θα διεξαχθούν με βάση τους παρακάτω περιορισμούς:
  • Σε περίπτωση που ο 1ος προηγείται του 2ου με πέντε (5) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 1ος καταλαμβάνει αυτόματα και οριστικά την 1η θέση του ομίλου χωρίς να συμμετέχει στους Play off αγώνες.
  • Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 3ου με πέντε (5) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται απ’ ευθείας στην 3η (Τελική) φάση των Play off χωρίς αγώνα.
  • Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 5ου με πέντε (5) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται στη 2η φάση των Play off, χωρίς αγώνα.
  • Σε περίπτωση που ο 3ος προηγείται του 4ου με πέντε (5) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 3ος προκρίνεται στη 2η φάση, χωρίς αγώνα.

Οι Play off αγώνες, θα γίνουν σε 3 φάσεις:
1η ΦΑΣΗ PLAY OFF:
Στη φάση αυτή τα ζευγάρια των δυο αγώνων έχουν ως εξής :
Δεύτερος (2ος) – Πέμπτος (5ος)  στην έδρα του δεύτερου (2ου) σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Τρίτος (3ος) – Τέταρτος (4ος) στην έδρα του τρίτου (3ου) σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών προκρίνονται στη 2η φάση των Play off αγώνων.

2η ΦΑΣΗ PLAY OFF:
Στη φάση αυτή θα αγωνιστούν μεταξύ τους, οι δυο νικήτριες ομάδες της 1ης φάσης στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε σε υψηλότερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σε έναν και μοναδικό αγώνα, με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί. Η ομάδα που θα ηττηθεί θα καταλάβει οριστικά την 3η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ η ομάδα που θα νικήσει, θα προκριθεί στην 3η (Τελική) φάση των Play off.

3η (ΤΕΛΙΚΗ) ΦΑΣΗ PLAY OFF:
Στη φάση αυτή θα αγωνιστούν η ομάδα που τερμάτισε στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας, με τη νικήτρια ομάδα της 2ης φάσης. Ο αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας (με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος) για την οριστική κατάληψη των δυο πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση νίκης της γηπεδούχου ομάδας, αυτή καταλαμβάνει οριστικά την 1η θέση, ενώ σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας, ο αγώνας θα ξαναγίνει σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Ένωση.

Πηγή: www.anthemous-fc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου